domingo, 18 de octubre de 2009

OFICINAS DONDE SE TRAMITAN PERMISOS INICIALES DE TRABAJO EN CATALUÑA

10 oficines del SOC tramiten ja els permisos inicials de treball

La Generalitat va començar a exercir de forma efectiva, des del passat 1 d'octubre, la competència d'atorgament dels permisos inicials de treball de les persones estrangeres que desenvolupin la seva tasca a Catalunya. Aquesta competència implica que la Generalitat té el control de les autoritzacions inicials que s'atorguen en l'àmbit de Catalunya i gestiona aquestes funcions.

La primera millora que ha introduït la Generalitat és incrementar el nombre d'oficines públiques a les quals es pot fer aquest tràmit, de les quatre habituals –una per demarcació- a un total de 10. Així, la tramitació dels permisos inicials de treball ja no es farà a les dependències de l'Administració General de l'Estat a Catalunya, sinó a les següents 10 oficines de Treball de la Generalitat classificades en demarcacions:
  • Barcelona
    OTG Barcelona – Aragó. C/ Aragó, 182
    OTG Barcelona – Sepúlveda. C/ Sepúlveda, 156
    OTG Barcelona - Girona. C/ Girona, 12 (La Farga de l'Hospitalet)
    OTG Sabadell . C/ Sardà. 121
    OTG Manresa. C/ Verge de l'Alba, 5
  • Girona
    OTG Girona. Av. Lluís Pericot, 86-90
    OTG Figueres. C/ Anicet de Pagès, 10
  • Lleida
    OTG Lleida. C/ Mossèn Reig, 3
    Tarragona
    OTG Tarragona – Claret. C/ Sant Antoni Mª Claret, 19
    Terres de l'Ebre
    OTG Tortosa. C/ Ferran d'Aragó, s/n
La Generalitat de Catalunya, mitjançant les 10 oficines de treball esmentades, rep i tramita les sol·licituds, les valora i les resol, de forma conjunta i coordinada amb l'Administració de l'Estat pel que fa referència a l'autorització de residència. Posteriorment notifica la resolució a les persones interessades. Per tant, els empresaris i empresàries que vulguin contractar una persona immigrant que no hagi treballat mai a Catalunya, han de contractar-les adreçant-se a una de les 10 oficines de Treball on es pot fer aquest tràmit, que s'encarrega de tramitar la sol·licitud per obtenir el permís inicial de treball. Així doncs, la Generalitat resol en matèria de treball mentre que l'Administració Central ho fa sobre l'autorització de residència de la persona estrangera. No obstant això, la resolució serà conjunta i s'emet per part de la Generalitat de forma coordinada amb l'Administració de l'Estat.
El procediment implica donar un impuls important a la interconnexió informàtica i telemàtica d'ambdues administracions ja que les noves tecnologies permeten donar més agilitat al procediment i garantir la signatura de les dues administracions pràcticament alhora. Els supòsits d'autoritzacions de treball traspassats a la Generalitat són:
  • Autoritzacions inicials per compte aliè
  • Autoritzacions inicials per compte propi (autònoms)
  • Supòsits de modificació de les autoritzacions inicials per compte aliè i propi, quan no afecti a un àmbit territorial diferent de la Comunitat Autònoma de Catalunya –per exemple, per fer una feina que no sigui la inicialment autoritzada-.
  • Autoritzacions de treball per compte aliè o propi per a treballadors/es transfronterers
  • Autoritzacions de treball d'estudiants o investigadors/es
  • Autoritzacions de treball de durada determinada de col·lectius (alta direcció, esportistes i professionals)

0 comentarios:

Publicar un comentario