jueves, 13 de agosto de 2009

Ernesto Carrión de l'Associació Nous Col.lectius de Catalunya


Pla Barcelona Interculturalitat

Programa del Ayuntamiento de Barcelona



Entrevista a

Ernesto Carrión :" Ja estem d'acord amb el què, ara cal posar-se d'acord amb el com".






Vea el video:



Nuestro coordinador ha respondido a las 5 preguntas
El Pla Barcelona Interculturalitat compta amb unes preguntes motors que volen reunir el màxim d’opinions respecte al punt en el que es troba la convivència a la nostra ciutat. Respostes transformades en idees i valoracions diverses que ens ajudaran a potenciar el Pla amb un debat ric i plural.
Les preguntes són les següents:

1. Com valores l’augment de la diversitat socio-cultural dels últims anys a la ciutat?
Barcelona ha passat del 2% de residents estrangers l’any 1997 al 18% en l’actualitat. Un augment que ha transformat el mapa sociocultural i demogràfic de la ciutat incorporant-hi orígens, llengües, religions i tradicions diverses provinents d’arreu del món, que conflueixen i s’interrelacionen dins el nostre territori. Com creus que aquest fet ha influït en la vida quotidiana de la ciutat? Com has viscut aquest canvi personalment? Quina valoració en fas?


2. Quins factors faciliten i quins dificulten les relacions de convivència entre els habitants de Barcelona d’orígens culturals diversos?
Vist que el fet migratori és un procés transformador que està vivint el nostre món altament globalitzat, les relacions positives entre les persones d’orígens i costums diversos ha esdevingut una de les claus del futur de totes les ciutats. Com creus que són actualment aquestes relacions a Barcelona? Hi ha factors que les potenciïn i d’altres que les obstaculitzin? Ens podries donar alguns exemples?


3. Què faries per facilitar les relacions, el contacte i el coneixement mutu entre els barcelonins i barcelonines de diferents orígens culturals?
Compartir un espai sense contacte, allunyats els uns dels altres, produeix una coexistència neutra, que finalment allunya, exclou. Per esdevenir una ciutat cohesionada, hem d’aconseguir que els habitants de Barcelona visquem en un marc de convivència positiva i enriquidora, i per això cal que el contacte i coneixement mutu sigui un fet habitual i formi part de la nostra vida diària. Com potenciaries aquests contactes entre totes les persones que viuen a la ciutat? Com facilitaries experiències de coneixement mutu entre els barcelonins d’orígens diferents? Ens pots donar algun exemple?


4. Quins creus que han de ser els elements comuns que hem de compartir la gent de Barcelona per garantir la cohesió i la convivència a la ciutat?
Per garantir la cohesió social d’un territori és necessari que els seus membres comparteixin una sèrie d’elements comuns bàsics que els uneixin. Quins creus que, actualment, són els elements comuns que compartim tots els habitants de Barcelona? I tenint en compte el nou context sociocultural i demogràfic de la ciutat , quins creus que són els elements hauríem de compartir? Pots donar-ne alguns exemples?


5. Des del teu coneixement i experiència, existeixen espais d’interculturalitat o de convivència intercultural a Barcelona? Pots descriure’ns algun?
Quan s’estableixen contactes i relacions entre persones de diferents orígens es diu que s’han creat espais d’interculturalitat. Aquests espais poden ser espais físics o referir-se a diferents àmbits de la vida social. Dins la Barcelona actual, coneixes algun d’aquests espais? En crearies de nous? Com? Quins?

0 comentarios:

Publicar un comentario